Profiel

Hout is onze tweede natuur

Meplax is een onafhankelijke leverancier van houten plaatmaterialen. We zijn niet de grootste van de Benelux, maar wel een ware specialist en enorm betrokken bij onze producten en klanten. Alle inkoop doen we zelf en we hebben dan ook uitstekende contacten met fabrikanten over de hele wereld. Dat betekent dat u altijd uit een breed assortiment kunt kiezen en op topkwaliteit kunt rekenen.

Kennis en ervaring
We bestaan al sinds 1952. In die jaren hebben we een prima reputatie opgebouwd en veel ervaring opgedaan. Dankzij die ervaring en de continue drang het beste te willen bieden, hebben we ook veel specifieke kennis opgedaan. Wij kunnen u dus prima adviseren en deskundig begeleiden bij de aanschaf van plaatmateriaal. Als u iets wilt weten over houten plaatmateriaal kunt u altijd bij ons terecht.

Bomen en mensen
Bomen vormen de natuurlijke basis van al ons plaatmateriaal. Net zoals bij mensen is elke boom uniek. Iedere boom heeft zijn eigen gezicht en iedere houtsoort een apart karakter. Alleen jarenlange ervaring geeft inzicht in de natuurlijke eigenschappen. Na al die jaren zijn wij één geworden met ons product en is hout onze tweede natuur. Dat geldt voor iedereen van ons enthousiaste en toegewijde team.

Uw voorraad ligt bij ons
Het complete assortiment bestaat uit hoogwaardige kwaliteitsmaterialen. Meplax levert vrijwel alle beschikbare plaatmaterialen in diverse diktes en afmetingen direct uit voorraad. Zo houdt u de voorraad minimaal, terwijl u wel binnen zeer korte tijd over het gewenste plaatmateriaal beschikt. Eigenlijk ligt uw voorraad gewoon bij ons.

Kritisch inkopen
Wij leveren kwaliteit in de breedste zin van het woord. Kwaliteit begint bij de basis. Dat is ook de reden waarom inkoop een essentieel onderdeel vormt van onze onderneming. Uw wensen staan hierbij centraal. De houten plaatmaterialen die wij leveren komen uit alle delen van de wereld. Onze inkopers selecteren zeer kritisch op kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en natuurlijk op prijs. Voor ons spreekt het voor zich, maar we willen niet onvermeld laten dat onze producenten verantwoord omgaan met het milieu. Een verantwoord bosbeleid is een absolute voorwaarde voor ons. Anders doen wij geen zaken.

Distributie
We hebben u verteld over onze kennis en ervaring, de voorraad en de kwaliteit van ons houten plaatmateriaal. Maar er is nog meer: een goed georganiseerde distributie voor snelle en correcte levering. Daar zorgen wij voor, mede dankzij een jarenlange samenwerking met onze transporteur. De vaste chauffeurs zijn op de hoogte van onze kwaliteitseisen en vormen het perfecte verbindingsstuk tussen Meplax en u.