1>
Meplax

Hout is onze tweede natuur

Meplax is een onafhankelijke leverancier van houten plaatmaterialen. Als dé Multiplex specialist gaan we altijd voor de beste kwaliteit want: passie voor hout zit in onze genen.

Vind Multiplex

Ons assortiment

Carrosserie

Multiplexen / plaatmaterialen die geschikt zijn voor de verwerking in Carrosserie toepassingen.

Constructie

Multiplexen / plaatmaterialen die geschikt zijn voor de verwerking in Constructieve toepassingen.

Verpakken

Multiplexen / plaatmaterialen die geschikt zijn voor de verwerking in Verpakkingen.

Betonbekisting

Multiplexen / plaatmaterialen die geschikt zijn voor de verwerking in Betonbekisting toepassingen.

Decoratief

Multiplexen / plaatmaterialen die geschikt zijn voor de verwerking in Decoratieve toepassingen.

Schilderklaar

Multiplexen / plaatmaterialen die geschikt zijn voor de verwerking in Schilderklaar toepassingen.

Interieur

Multiplexen / plaatmaterialen die geschikt zijn voor de verwerking in Interieur toepassingen.

Prefab

Multiplexen / plaatmaterialen die geschikt zijn voor de verwerking in Prefab toepassingen.

Vraag het onze experts

CE, FSC, PEFC, KOMO zegt u het iets? Wij hebben over onder andere certificeringen, opslag en kwaliteit een uitgebreide veelgestelde vragen lijst op deze website staan. Heeft u een uitdagendere vraag? Onze experts bijten zich er graag in vast!

Wat betekent FSC?

De Forest Stewardship Council is een internationale, onafhankelijke organisatie, in 1993 opgericht door internationale milieu- en mensenrechtenorganisaties, inheemse bevolkingsgroepen en bedrijven uit de bos- en houtsector. Om de bossen te beschermen tegen vernietiging en onherstelbare aantasting stelde zij als eerste internationaal toepasbare principes en criteria op voor duurzaam bosbeheer en ce...

Toon Meestgestelde Vragen

Welke plaatmaterialen vallen onder de definitie ISPM 15 / NIMF 15?

OSB, Russisch Grenen, Russisch Berken, Radiata pine, Ellioti Pine, spaanplaat, multiplex, MDF. ISPM 15 (NIMF 15 in spaans sprekende landen) geldt voor "wooden packaging", houten verpakkingen: d.w.z. hout of houtproducten (uitgezonderd papier), die gebruikt worden voor ondersteuning, bescherming of transport van goederen (pallets, laadborden, kisten, kratten, stuwhout enz). Hout dat niet onder de...

Toon Meestgestelde Vragen

Mag ik FSC-hout mengen met PEFC-hout?

Ja dat mag. Houtverwerkende bedrijven, met name in de timmerindustrie en bouwsector, stellen deze vraag geregeld. PEFC heeft speciale regels voor het bijmengen van hout zonder PEFC certificaat om ervoor te zorgen dat geen hout uit illegale oogst wordt gebruikt. PEFC beschouwt FSC gecertificeerd hout hierin als een bewijs van laag risico op illegale herkomst. Daarom kan het, als ongecertificeerd ho...

Toon Meestgestelde Vragen

Over Meplax

Al onze producten beginnen in het bos. Iedere boomsoort is anders en heeft een eigen karakter. Zo kijken wij ook naar ons hout, vanaf de eerste bewerking. Dat vraagt om expertise en deskundigheid: inzicht in de natuurlijke eigenschappen van iedere specifieke houtsoort is de basis. Dankzij jarenlange ervaring en toewijding zijn wij inmiddels één met ons product: hout is onze tweede natuur!

Bekijk video Multiplex is onze expertise

Meplax is een onafhankelijke leverancier van houten plaatmaterialen. We zijn een klein team van specialisten die altijd op zoek zijn naar de beste combinatie van kwaliteit en prijs. Onze snelheid van handelen en flexibiliteit zijn de basis van ons succes.

Marco ten Brincke
Expert

Voor ons is het vanzelfsprekend dat wij de kwaliteit bieden die u van ons verwacht. Gecombineerd met snelle levertijden, een breed en diep assortiment plaatmaterialen hebben wij altijd een oplossing voor uw vragen.

Marco ten Brincke
Expert

China

Populieren & Hardwood

Oekraine

Birch

Indonesië

Betonplex & hardhout

Finland

Berken & Hardboard

Polen

Grenen triplex

West Afrika

Rosatello combi triplex

Gabon & Kongo

Okoume triplex

Italië

Populieren

Spanje

Populieren

Brazilië

Elliotis pine triplex

Chili

Radiata-pine
lang=Meer weten?